Без категорії

Як правильно доглядати за орхідеями

Орхідея – це тропічна рослина, яка вже давно стала чудовою прикрасою будинків і квартир. Також її широко використовують в якості предмету інтер’єру у офісах і торгових центрах. На сьогоднішній день особливою популярністю користуються квітучі рослини фаленопсис, і це не дивно, тому що вони ідеально вписуються в будь-який інтер’єр, не викликають алергію, а також радують око квітникаря, який за ними доглядає. Більш того, широкий асортимент кольорів та відтінків дозволяє ідеально підібрати рослину в тон приміщення, де вона буде розташована. Орхідеї фаленопсис представляють собою трав’янисті рослини, які походять родом з Австралії і ростуть у вологому середовищі. На сьогоднішній день цю квітку можна зустріти практично у кожному будинку, а тому ми прагнемо докладно розповісти вам про найбільш розповсюджені види орхідей, а також про догляд за ними.

Популярні види орхідей

В наш час орхідея фаленопсис нараховує більше 70 різноманітних видів, причому більшість з них дуже розповсюджена в Україні. Ми зупинимося лише на тих сортах, які відомі майже кожному квітникарю-початківцю.

Дендробіум фаленопсис. Цей різновид має дуже яскраві квітки, при цьому може зацвісти у будь-яку пору року. Рослина радує власника також і тим, що може мати практично всі відтінки від насиченого фіолетового до білого.

Блакитна орхідея фаленопсис має дуже багато спільного з вищевказаним сортом, але відрізняється вона яскравим блакитним кольором. Саме ця фірмова ознака робить її дуже схожою на незабудки. Зовсім не дивно, що багато людей плутають ці рослини між собою.

Королівська орхідея фаленопсис має багато прихильників серед квітникарів саме за величезну кількість квіток на гілці, причому у багатьох випадках гілка ледь тримається під великою вагою квіток. Рослина досить вибаглива у догляді, проте її гарне цвітіння того варте.

Сорт “фаленопсис сакура” найкраще підійде тим людям, які в захваті від японської культури. І хоча оригінальна сакура досить рідкісна в Україні, бо дуже вимоглива та потребує особливого догляду, все ж ви можете мати її частинку у вигляді орхідеї “сакура фаленопсис”. Цей вид досить ніжний і підкорює багатьох саме плавним переходом пастельних відтінків.

Якщо ви зробили вибір на користь орхідеї та бажаєте розташувати її на підвіконні своєї квартири або приватного будинку, то в першу чергу варто подбати про правильне обрання сторони. Досвідчені флористи радять розмістити рослину з боку заходу, сходу або північного сходу. Якщо ж всі вікна вашого помешкання розташовані з південної сторони – обов’язково забезпечте рослині тінь, бо прямі сонячні промені можуть спалити листя та призвести до загибелі квітки. Що стосується вологості, то рекомендована норма для орхідеї становить близько 30 – 40 % (приблизно така ж, як і для людини). І найбільш важливий момент: не треба дуже часто міняти місце розташування квітки: опиняючись на новому місці, кімнатні рослини досить довго адаптуються к зовнішнім умовам.

Залишити відповідь